HOOFDDORP - Electronic Arts heeft EA Sports Active 2.0 aangekondigd. De game komt naar de Wii, PlayStation 3, iPod Touch en iPhone. Nieuw aan dit vervolg is de bijgeleverde hartslagmeter en een online netwerk om fitnessdata uit te wisselen.

Volgens Electronic Arts biedt de game 'echte fitnessresultaten door het gebruik van het innovatieve bewegingssysteem voor armen en benen'.

De nieuwe hartslagmeter helpt gebruikers de intensiteit van de oefeningen in de gaten te houden en geeft constant informatie op het scherm om resultaten te verbeteren.

Het online netwerk zorgt ervoor dat gebruikers hun gegevens kunnen bijhouden en delen met anderen. Spelers kunnen berichten naar elkaar versturen om over hun voortgang te communiceren en er kunnen ook geheel nieuwe workouts worden gedownload.

Meetbare resultaten

Tarrnie Williams, uitvoerend producent van Electronic Arts: "Het gebruik van de innovatieve bewegingsrandapparatuur en hartslagmonitor bezorgen spelers een fitnesservaring met echte meetbare resultaten. De succesverhalen die we hebben ontvangen van onze gebruikers laten zien dat EA Sports Active levens verandert en we zijn trots om daar deel van uit te maken." De game komt deze herfst uit.

EA Sport Active verscheen vorig jaar op de Wii en werd met een elastieke band en een beenband om de Nunchuck-controller in te plaatsen geleverd. Met de elastieke band kunnen de armen en schouders getraind worden, terwijl de beenband met de controller de bewegingen die met de benen worden gemaakt bijhoudt.