HOOFDDORP - Pure Football is de arcadevoetbalgame van Ubisoft die wordt uitgegeven in mei dit jaar. Het spel legt de nadruk op de fysieke en spectaculaire aspecten van de sport.

Dit hoopt men te doen met de camera, die achter de spelers hangt, wat een intensere ervaring moet bieden dan het televisie-perspectief uit de traditionele voetbalspellen. Pure Football wordt gespeeld met teams van vijf tegen vijf op kleinere velden dan normaal.

Het spel speelt zich niet alleen af op reguliere locaties als stadions, maar ook in rustieke Engels ogende dorpjes en zelfs in een botanische tuin. 

In het spel zitten 230 hedendaagse voetballers, 17 internationale teams en 17 legendarische voetballers.

De speler kan ook zijn eigen voetballer samenstellen en hiermee de campagne doorlopen. Vier spelers kunnen samen spelen op één console en twee spelers kunnen online de strijd aan gaan.

Ontwikkeld

Academy of Champions Pure Football wordt ontwikkeld door Ubisoft Vancouver, dat eerder verantwoordelijk was voor het op jongere gamers gerichte voetbalspel Academy of Champions. Pure Football zal verschijnen voor Xbox 360, PC en PlayStation 3 en gaat in enkele landen door het leven als Pure Futbol.