HOOFDDORP - Activision gaat de Call of Duty-reeks uitbreiden naar nieuwe genres, uitbrengen in nieuwe regio's en zich nog meer richten op digitale content. Daarnaast gaat ook de studio Sledgehammer Games aan Call of Duty werken.

Dit najaar moet de nieuwe Call of Duty van ontwikkelaar Treyarch verschijnen. Treyarch maakte eerder Call of Duty 3 en Call of Duty: World at War. In 2011 verschijnt er wederom een nieuwe Call of Duty, al is het nog niet bekend welke studio die game maakt. Daarnaast werkt Sledgehammer Games, de studio die is opgericht door voormalige werknemers van Electronic Arts Glen Schofield en Michael Condrey, aan een game die de Call of Duty-reeks naar het actie adventure-genre moet gaan brengen. Activision meldt dat het nieuwe wegen in wil slaan met de franchise, zoals hoogstaande digitale content voor de serie, nieuwe regio's waar de serie uit moet komen (waaronder Azië), nieuwe genres en nieuwe digitale zakenmodellen.

Infinity Ward

Gisteren werd bekend dat Jason West en Vince Zampella, de oprichters van Infinity Ward, na een vergadering met Activision Blizzard waren ontslagen. Infinity Ward is verantwoordelijk voor de eerste twee Call of Duty-games, waarna het met Call of Duty 4: Modern Warfare een nieuwe weg insloeg: de serie draaide voor het eerst om moderne oorlogsvoering. In 2009 kwam Call of Duty: Modern Warfare 2 uit, dat veel verkooprecords brak. Activision vermeldt niet welke positie Infinity Ward in zijn nieuwe strategie voor de Call of Duty-serie in gaat nemen.