HOOFDDORP - De gesloten bèta van de MMO Final fantasy XIV gaat vanaf 11 maart van start. De bèta is beschikbaar voor Europese kandidaten van 18 jaar en ouder die zich vorig jaar december hebben aangemeld via de website van de game.

Alleen PC-bezitters kunnen meedoen met de bèta.

Alle mensen die zich aangemeld hebben krijgen bericht of ze zijn geselecteerd voor deze bèta. Uiteindelijk worden er steeds meer mensen uitgenodigd zodat een steeds grotere groep gamers meedoet aan de gesloten bèta.

Square Enix kondigde vandaag ook aan dat er drie uitbreidingen komen voor de MMO Final Fantasy XI. De eerste in de reeks heet Vision of Abyssea en komt in de zomer van 2010 uit. De uitbreidingen Rise of the Zilart en Wings of the Goddess zijn nodig om de nieuwste uitbreiding te kunnen spelen.

Final Fantasy XIV wordt de tweede Final Fantasy-game in het Massive Multiplayer Online RPG-genre. In een MMO kunnen mensen van over heel de wereld samenkomen om op avontuur te gaan of het tegen elkaar op te nemen. Het bekendste voorbeeld van een MMO is World of Warcraft.