HOOFDDORP - Guilty Party, een party-game die draait om mysteries oplossen, is door Disney aangekondigd voor Nintendo Wii. De game wordt ontwikkeld door Wideload games.

In het spel staat het detectivebureau Dickens centraal waarvan de rechercheurs mysteries en misdaden oplossen. Guilty Party is een gezelschapsspel waarin spelers samenwerken of tegen elkaar strijden.

Het doel is om een serie misdaden op te lossen door verschillende plaatsen delict te onderzoeken en te speuren naar aanwijzingen. Wanneer de speler denkt genoeg aanwijzingen te hebben, kan hij een hoofdverdachte aanwijzen en in staat van beschuldiging stellen.

Door middel van verschillende minigames worden verdachten ondervraagd en kunnen spelers onderzoek doen. Daarbij wordt de Wii-afstandsbediening onder andere gebruikt als zaklantaarn, vergrootglas, lock pick en om vingerafdrukken mee te vinden.

Zombies

Wideload games is bekend van games als 'Stubbs the Zombie' en 'Hail to the Chimp'. In september 2009 werd de ontwikkelaar overgenomen door Disney. Guilty Party is de eerste game van deze studio sinds de overname.