HOOFDDORP - Apple's iPad zou volgens PopCap Games, de studio achter Peggle en Bejeweled, wel eens een creatieve revolutie kunnen starten. PopCap trekt hierbij vergelijkingen met de lancering van de App Store voor de iPhone en iPod Touch.

"Voor de consument kan de iPad mogelijk een nieuwe golf aan creativiteit brengen", aldus Andrew Stein, directeur van de mobiele divisie van PopCap. "PopCap vindt het geweldig om nieuw apparatuur te zien waarop nieuwe ervaringen kunnen verschijnen en ons dwingen om na te denken over hoe we onze games combineren met nieuwe features."

"Voor ontwikkelaars biedt iPad dezelfde gemakkelijke ontwikkeling als de iPhone. Maar de technische specificaties worden wel enorm opgevoerd en het levert een potentiële nieuwe manier op om een game te spelen", zo zegt Stein.

Geen ports

Volgens Stein worden de games van PopCap voor iPad geen makkelijke overzettingen van iPhone-games. "We doen niet aan ports, we veranderen de ervaring. We behouden de kern van wat onze games aanbieden en bouwen het opnieuw op om goed gebruik te maken van de unieke eigenschappen van een apparaat."