HOOFDDORP - Dante's Inferno krijgt op 29 april een downloadbare add-on die een online coöperatieve modus toevoegt aan de game en user generated content mogelijk maakt. Dit maakte ontwikkelaar Visceral Games woensdag bekend.

De add-on heet Trials of St. Lucia en voegt St. Lucia aan de game toe als speelbaar personage. Deze functioneert als beschermengel van Dante en kan bestuurd worden door een tweede speler. Het zal niet mogelijk zijn om het hele singleplayerspel in coöp te spelen. Trails of St. Lucia draait om losstaande gevechten tegen hordes vijanden in arena's.

Gamers kunnen met de add-on zelf uitdagingen maken voor andere spelers. Er kan gekozen worden tussen verschillende omgevingen, vijanden en obstakels om zo een eigen arena te maken. Deze uitdagingen kunnen online worden gedeeld met andere spelers.

De Goddelijke Komedie

Dante's Inferno is vanaf morgen verkrijgbaar voor de PlayStation 3 en Xbox 360 en geeft spelers controle over Dante. Net als in het verhaal waardoor Dante's Inferno geïnspireerd is, De Goddelijke Komedie, bezoekt Dante in de game de verschillende lagen van de hel.