HOOFDDORP - Rockstar Games heeft aangekondigd dat Episodes from Liberty City, de twee uitbreidingen voor Grand Theft Auto IV op één disc, eind maart zijn opwachting maakt op PC en PlayStation 3.

De uitbreidingen verschenen eerder al voor Xbox 360.

Episodes from Liberty City bevat de uitbreidingen The Lost and Damned en The Ballad of Gay Tony. Beide afleveringen zullen ook los van elkaar te downloaden zijn via het PlayStation Network en Games for Windows Live.

De PC-versie biedt bovendien een multiplayermodus voor 32 personen, twee keer zoveel als op de spelcomputers, en heeft een uitgebreidere versie van de video-editor die ook al in Grand Theft IV voor PC zat.

Releasedatum

De Amerikaanse prijzen zijn 19,99 dollar voor een losse episode en 39,99 dollar voor de Episodes from Liberty City-bundel. De europrijzen zijn nog niet bekend.

Ook de precieze releasedatum voor Europa is nog niet bevestigd door Rockstar. In Amerika komen de episodes uit op 30 maart en naar verwachting zal de Europese release hoogstens een paar dagen afwijken.

Exclusiviteit

Microsoft had vorig jaar voor beide afleveringen exclusiviteit bedongen, waardoor ze niet op de PC en PlayStation 3 mochten verschijnen. Naar verluid ging er met deze overeenkomst per aflevering 25 miljoen dollar gemoeid.

The Lost and Damned verscheen in februari 2009 voor Xbox 360. The Ballad of Gay Tony en de bundel met beide uitbreidingen volgden in oktober.

Geduld

Sam Houser van Rockstar waardeert het geduld van de PC- en PlayStation 3-gebruikers: "Het heeft lang geduurd, maar we zijn trots om eindelijk Episodes From Liberty City te kunnen leveren voor de PC en PlayStation 3."

"We waarderen het geduld van onze PlayStation 3- en PC-fans wereldwijd en we verheugen ons erop om deze games in jullie handen te brengen in maart."