Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

Gran Turismo Academy al miljoen keer gedownload

HOOFDDORP - De Gran Turismo Academy Time Trial is sinds 17 december al een miljoen keer gedownload door gamers uit Europa, Australië en Nieuw-Zeeland. Dat maakte Sony vandaag bekend.

De demo van Gran Turismo 5 bevat één wagen en één parkoers en daagt spelers uit om hun beste tijd van een enkele ronde of het gemiddelde van meerdere rondes op te slaan. Vervolgens zullen uit ieder van de negentien deelnemende landen de twintig gamers met de beste tijden gekozen worden om mee te doen in een nationaal evenement. De negentien winnaars vechten het uit in echte auto's op het Silverstone-parkoers.

Uiteindelijk worden de twee meest veelbelovende talenten opgeleid tot echte racecoureurs. De uiteindelijke winnaar krijgt bovendien een racelicentie en zal een compleet seizoen in de Europese GT4 Cup meerijden. Spelers kunnen nog tot 24 januari een toptijd proberen neer te zetten om kans te maken op deze prijs.

Winnaar

Deze tweede GT Academy is een uitgebreide promotiecampagne voor Gran Turismo 5, het langverwachte vijfde deel in de zeer populaire raceserie voor PlayStation 3. De game is al vaak uitgesteld, maar wordt dit jaar verwacht.

De eerste GT Academy werd georganiseerd ter ere van Gran Turismo 5: Prologue, het voorproefje op GT5. De winnaar van die competitie, Lucas Ordoñez, bleek niet alleenop een virtueel circuit succesvol. In zijn eerste seizoen in de GT4European Cup wonhij twee wedstrijden en werd hij tweemaal tweede in een Nissan 350Z.

Aanbevolen artikelen