Maandag 26 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Placeholder afbeelding NU.nl

'Nintendo houdt wel rekening met het milieu'

HOOFDDORP - Nintendo neemt milieugerelateerde zaken erg serieus en houdt deze constant in gedachten tijdens elk ontwikkelstadium van haar producten.

Dat meldt het Japanse bedrijf aan website Eurogamer nadat Greenpeace vorige week meldde dat Nintendo het meest milieuonvriendelijke elektronicabedrijf ter wereld is.

Nintendo neemt de energiebesparende technologie in de Nintendo Wii als voorbeeld. Ook de DS zou verbeterd zijn om zo min mogelijk energie verloren te laten gaan.

"We willen onze klanten geruststellen in het feit dat we onze verantwoordelijkheid in het behouden van de natuur serieus nemen", aldus Nintendo.

"We zien er streng op toe dat de relevante wetten gerelateerd aan de veiligheid van producten nageleefd worden. We vermijden het gebruik van gevaarlijke stoffen tijdens het maken van onze producten en zorgen ervoor dat materialen gerecycled worden."

Rapportage

Greenpeace publiceerde vorige week haar jaarlijkse rapportage waarin achttien van 's werelds grootste elektronicabedrijven aan de tand worden gevoeld. Nintendo komt hier al jaren als slechtste uit de bus, omdat het bedrijf geen informatie vrijgeeft over de materialen in haar producten.

Microsoft kwam maar één plek hoger dan Nintendo, terwijl Sony gemiddeld scoorde. Nokia en Sony Ericsson blijken volgens het onderzoek de meest milieuvriendelijke bedrijven.

Aanbevolen artikelen