HOOFDDORP - Oliver en Paul Collyer, oprichters van de in Londen gelegen ontwikkelstudio Sports Interactive, ontvangen een eretitel voor hun werk aan de Championship Manager- en Football Manager-series.

De twee ontwikkelaars zijn nu officieel 'leden van de orde van het Britse rijk'. De broers richtten Sports Interactive in 1992 op en behaalden met de Championship Manager-serie jaarlijks de top van de verkooplijsten in het Verenigd Koninkrijk. In 2004 kwam de studio met Football Manager.

De broers hebben een statement uitgebracht op het officiële forum van Sports Interactive, waarin ze melden dat ze trots zijn op de onderscheiding. "We hadden nooit verwacht dat dit ons zou gebeuren. We kwamen twintig jaar geleden met ideeën voor de Football Manager-reeks omdat we voetbalmanagergames wilden maken die we zelf graag zouden willen spelen."

Codemasters

Verder ontvangt Rod Cousens, baas van ontwikkelaar Codemasters, een erepredicaat voor zijn werk. Cousens mag zich vanaf nu 'bevelhebber van het Britse rijk' noemen. Daarnaast krijgt ook Paul Jackson een onderscheiding voor zijn werk in de gamesindustrie. Jackson, voormalig medewerker van EA en baas van de ELSPA, is vanaf nu 'officier van het Britse rijk'.