HOOFDDORP - De Amerikaanse politie heeft een gevluchte man verdacht van drugs dealen weten te traceren via World of Warcraft.

Van ontwikkelaar Blizzard kreeg de politie de nieuwe verblijfplaats van de crimineel, waar hij vervolgens werd gearresteerd.

Nadat er een arrestatiebevel was uitgevaardigd tegen verdachte Alfred H. vluchtte hij de Verenigde Staten uit. In zijn nieuwe onderkomen bleef hij echter World of Warcraft spelen. De politie was op de hoogte van deze hobby en zocht contact met Blizzard om de nieuwe verblijfplaats van de man te achterhalen.

Niet verplicht

"Blizzard is niet verplicht om ons informatie te verschaffen", vertelt inspecteur Roberson. "Het duurde weliswaar vier maanden voordat we een reactie kregen, maar daarna stuurden ze ons een pakket met informatie. Ze werkten erg goed mee."

Blizzard overhandigde onder andere het IP-adres, de gebruikersnaam en het factuuradres van de verdachte. Hiermee was het voor de politie eenvoudig om hem te traceren op zijn nieuwe verblijfplaats in Canada. De verdachte zal later deze week worden uitgeleverd aan de VS.