HOOFDDORP - De PC-versie van Call of Duty: Modern Warfare 2 is sinds de lancering in november reeds 4,1 miljoen keer gedownload via BitTorrent. Dit heeft TorrentFreak bekendgemaakt in hun jaarlijks terugkerende lijst met meest gedownloade spellen.

Dit aantal is bijna twee keer zo hoog als de nummer 1 van vorig jaar, Spore, dat destijds 1,8 miljoen keer gedownload was in drie maanden na de lancering. Het aantal wordt nog indrukwekkender wanneer je bedenkt dat Modern Warfare 2 pas sinds november uit is.

PC

De PC heeft van alle platformen het meest te maken met piraterij. Zelfs de nummer vijf in de lijst van vaakst gedownloade PC-spellen, Street Fighter IV, is in grotere aantallen gedownload dan de nummer een van andere platformen. Voor de Nintendo Wii is nummer een New Super Mario Bros. met 1,15 miljoen downloads. Bij de Xbox 360 staat Modern Warfare 2 ook op de eerste plaats met 970.000 illegale versies.

Een negatieve ontwikkeling is dat er ruim twee keer zoveel spellen gedownload zijn in 2009 dan in 2008 het geval was. Opvallend is dat in de top vijf van elk platform alleen maar titels staan die vorig jaar werden uitgebracht, dit in tegenstelling tot 2008 toen er ook spellen in stonden die een paar jaar oud waren.