HOOFDDORP - Volgens Constantine Hantzopoulos, een studiodirecteur van Sega, gaat het bedrijf waarschijnlijk geen volwassen Wii-games meer maken.

Als redenen hiervoor noemt hij het ontbreken van een aansluitende markt op de Wii en tegenvallende verkoopcijfers van games.

Eerder bracht Sega de spellen The Conduit, MadWorld en House of the Dead: Overkill op de Wii uit. Deze volwassen Wii-games wisten niet de hoge verkopen te genereren die Sega wenste. Als reden hiervoor noemt Hantzopoulos dat kinderen vanaf dertien jaar al snel hun schietspellen op de Xbox 360 of de PlayStation 3 spelen, en dat de mindere graphics van een Wii-game dan niet meer goed te verkopen zijn.

Dead Space Extraction

Bovendien noemt Hantzopoulos de tegenvallende verkoopcijfers van de game Dead Space Extraction van uitgever Electronic Arts als andere reden dat Sega weinig heil meer ziet in het maken van volwassen Wii-games. Want, zo redeneert Hantzopoulos, als een spel met de naamsbekendheid van Dead Space en de marketingkracht van Electronic Arts achter zich zelfs commercieel faalt, dan zegt dat genoeg over het gebrek aan vraag voor dergelijke games op de Wii.