HOOFDDORP - Sony is bezig met het maken van een televisiekanaal voor de PlayStation 3. Dat heeft John Koller, marketing manager van Sony, op de iHollywood's Digital Living Room conferentie bekendgemaakt.

Koller wil via PlayStation Network een televisienetwerk opbouwen. "Op dit gebied kan Sony uitbreiden. Het gaat hier onder andere om realityprogramma's die op PlayStation Network verschijnen en die alleen door consumenten van de PlayStation kunnen worden gedownload."

Als voorbeeld neemt Koller de Amerikaanse betaalzender HBO. "We willen van PlayStation Network een echt televisienetwerk maken waarin er constant nieuwe en interessante content bij blijft komen."

Nederland

De eerste show zou de komende maanden al op PlayStation Network beschikbaar moeten komen, hoewel het niet bekend is of Sony de programma's ook op het Nederlandse PlayStation Network plaatst.

De eerste show moet specifiek gamers aanspreken, maar Koller geeft aan dat er in een later stadia ook programma's kunnen verschijnen die een groter publiek aanspreken.