HOOFDDORP - Volgens professioneel skateboarder Tony Hawk geven recensenten zijn nieuwe game, Tony Hawk: Ride, geen eerlijke kans. Ze zouden bevooroordeeld met het spel aan de slag zijn gegaan, zo meldt hij in de Canadese krant The Sudbury Star.

Tony Hawk: Ride wordt gebundeld met een plastic replica van een skateboard waarmee de game bestuurd moet worden. "[De recensenten] stonden voordat ze de game geprobeerd hadden al klaar om Tony Hawk: Ride af te kraken", aldus Hawk.

"Als het niet speelde zoals ze verwachtten, lieten ze het links liggen. Ik ben het niet eens met mensen die zeggen dat het skateboard niet goed reageert. Ik denk dat ze het gewoon niet lang genoeg hebben geprobeerd."

Oefening

Hawk geeft wel toe dat voor Tony Hawk: Ride enige oefening nodig is, vooral bij de overstap van de Casual-modus, waarbij voor de speler automatisch gestuurd wordt in het spel, naar de Confident-modus.

Hawk: "Ik weet dat Ride super leuk is, en ik denk dat er een misvatting bestaat dat ik alleen mijn naam aan een spel verbind. Ik heb dit idee naar Activision gebracht, ik heb de ontwikkeling overzien, ik heb het constant gespeeld en ben er erg trots op."

Frustratie

Tony Hawk: Ride verscheen onlangs onder andere in de Verenigde Statenen het Verenigd Koninkrijk. De pers was niet mild voor de game, getuigede gemiddelde score van 48 uit de 100 procent op Metacritic.

Vooral de bijgeleverde skateboardcontroller valt niet in goede aarde. Deze zou te weinig controlegeven en daardoor frustreren. Tony Hawk: Ride moet in 2010 in de Nederlandse winkels verschijnen.