HOOFDDORP - De Games on Demand-service van Microsoft is vanaf 15 december ook op de PC beschikbaar. Dit maakte het bedrijf bekend via een persbericht.

Met Games on Demand for Windows is het mogelijk om met behulp van een creditcard of Microsoft-punten volledige games te downloaden. Die kunnen vervolgens overal en altijd geïnstalleerd worden, zolang er Games for Windows Live op de PC staat en met de betreffende account ingelogd is.

"Met Games on Demand wilden we niet gewoon de beschikbaar digitale distributiediensten kopiëren. We hebben onszelf uitgedaagd om een geïntegreerd platform te leveren dat volledig gebruik maakt van de unieke mogelijkheden die de Live-diensten bieden", aldus Mike Ybarra, algemeen directeur van de Live Engagement Services.

"Ons doel was altijd om een naadloze online-gamingervaring voor de Windows-community te creëren, en Games on Demand is een grote stap in die richting."

Games

De eerste titels die via Games on Demand for Windows aangeboden moeten worden zijn onder andere Resident Evil 5, Red Faction: Guerilla, Battlestations: Pacific en World of Goo. Daarnaast zal wordt gratis een vernieuwde versie van het puzzelspel Tinker aangeboden, die eerder alleen exclusief beschikbaar was als extraatje voor Windows Vista Ultimate-bezitters.

Microsoft heeft nog niet bekendgemaakt hoeveel de spellen via Games on Demand gaan kosten of welke titels in de toekomst verwacht kunnen worden.