HOOFDDORP - De volgende Call of Duty-game van Treyarch speelt zich waarschijnlijk wederom in het verleden af. Dat blijkt uit een vacature op de website van de ontwikkelaar van Call of Duty 3 en World at War.

Het bedrijf is volgens de vacature op zoek naar een level-ontwerper voor de nieuwe Call of Duty. De werknemer moet voor de levels een nog ongespecificeerde periode in de geschiedenis onderzoeken. Wanneer de game zich zal afspelen is nog niet duidelijk, maar de vacature lijkt in ieder geval te bevestigen dat de volgende Call of Duty-game zich niet in de toekomst of het heden zal afspelen, zoals Call of Duty: Modern Warfare 2. Geruchten eerder dit jaar wijzen erop dat de nieuwe Call of Duty zich wellicht tijdens de Vietnam-oorlog zal afspelen.

Tweede Wereldoorlog

De Call of Duty-games die Treyarch heeft ontwikkeld, deel 3 en World at War (nummer vijf in de reeks), draaien om de Tweede Wereldoorlog. Net als de eerste twee delen van ontwikkelaar Infinity Ward. Met Call of Duty 4: Modern Warfare stapte die ontwikkelaar over op een moderne setting en zette dat door met Modern Warfare 2. Deze game kwam eerder deze maand uit en is bestempeld als de grootste entertainmentrelease ooit.