HOOFDDORP - Een Taiwanese speler van World of Warcraft heeft de populaire MMORPG uitgespeeld. Het personage van de speler, Little Grey, zou het maximaal aantal haalbare achievements, 986 stuks, hebben behaald.

De prestatie is niet onomstreden, omdat Little Grey één achievement niet gehaald heeft. Door een bug in het spel heeft hij echter voor een van zijn prestaties een achievement teveel gekregen. Hierdoor is hijtoch op het maximale aantal van 986 achievements gekomen.

Lol

De Taiwanese gamer heeft in totaal 5.906 quests tot een goed einde gebracht, wat neerkomt op 14,62 missies per dag. Verder bezit Little Grey 109 mounts en 97 huisdieren, heeft hij 1.911 keer gebruik gemaakt van een flight path en is hij 8.543 keer doodgegaan.

Hoewel Little Grey vaak is doodgegaan, hebben zijn tegenstanders het nog slechter getroffen. Zo doodde hij in totaal 496.539 vijanden, waarvan 390.895 beesten en monsters.

Hierbij bracht de Taiwanees in totaal 7.255.538.878 schadepunten toe aan zijn vijanden. Om zichzelf en anderen in leven te houden deelde hij 1.377.435.762 punten uit om de gezondheid van personages te herstellen.

Erg sociaal lijkt de speler echter niet te zijn. Tijdens de complete spelervaring zwaaide de speler slechts één keer naar een andere speler. Daarnaast werd er slechts elf keer geknuffeld en één keer het woord  "lol" ingetikt.

Korte duur

Binnenkort zal Little Grey weer aan het werk moeten, want er komen nieuwe achievements om te behalen. Volgende week komt er een  patch voor World of Warcraft die nieuwe achievements met zich meebrengt. De uitbreiding Cataclysm, die volgend jaar wordt verwacht, zal het spel en de achievements bovendien nog een flink stuk verder uitbreiden.