HOOFDDORP - Ontwikkelaars die een MMO willen maken moeten zich volgens Shane Dabiri, producent bij Blizzard, richten op het creëren van innovatieve MMO's.

Ze moeten niet proberen Blizzard's World of Warcraft te kopiëren, zo vertelt Dabri in de nieuwe editie van het Britse blad PC Zone.

"Er zijn veel mensen die proberen World of Warcraft na te maken. Dat is een compliment voor ons, maar het is niet de juiste manier", aldus Dabiri. "Ik weet dat World of Warcraft erg succesvol is, en dat mensen denken dat als ze een zelfde game maken ze mogelijk een deel van dat publiek vast kunnen leggen. Ik denk echter niet dat spelers daar naar uitkijken."

Volgens Dabiri hebben spelers van World of Warcraft namelijk geen zin om hetzelfde nog een keer te moeten doen in een andere game, en proberen ze liever iets nieuws. "Ik denk dat de industrie die kant op moet bewegen om met innovatieve nieuwe MMO's te komen die proberen daadwerkelijk wat anders te doen. Neem City of Heroes bijvoorbeeld: dat is tenminste geen MMO met een klassieke fantasy-setting."