HOOFDDORP - Volgens de baas van uitgever Square Enix, Yoichi Wada, zullen spellen op een fysiek medium binnen tien jaar zo goed als verdwenen zijn.

Dit vertelt Wada in een interview met website MCV.

Wada geeft aan dat hij Square Enix voorbereidt op een ondergang van het fysieke medium en spelcomputers die dit fysieke medium afspelen, iets waar Sony en Microsoft al sinds 2005 mee bezig zijn.

"Binnen tien jaar zal veel van wat we hedendaags als 'consolegames' zien niet meer bestaan", aldus Wada. Hij waarschuwt hierbij dat onder andere distributeurs een grote negatieve inslag te verduren krijgen in de nieuwe periode die aan gaat breken.

Potentieel

In die nieuwe periode zal software niet meer op hardware draaien die in huis staat, maar vanaf een server gestreamd of digitaal gedistribueerd worden. "In het verleden was een (gaming)platform fysieke hardware, maar het is verschoven naar het netwerk.

Er komt een tijd dat er zelfs geen hardware meer nodig is", vertelt Wada. Op dat moment zou in zijn ogen elk soort terminal een platform kunnen worden waar games op gespeeld kunnen worden, waardoor de potentiële markt een enorme grootte aanneemt.