HOOFDDORP - Volgens Phil Brannelly van Ubisoft is de onvermijdelijke volgende technologische stap in games het weergeven van games in drie dimensies.

Dit zegt de marketingmanager van de filmgame Avatar in een interview met website Critical Gamer. "In de toekomst zullen we tegen onze kleinkinderen zeggen: 'Ik herinner me nog dat we games in 2D speelden', waarop zij zullen zeggen dat we onze mond moeten houden", aldus Brannelly.

Hij vertelt daarnaast dat niet alleen de toekomst van gamen bij driedimensionale weergave ligt, maar dat dit ook de toekomst gaat vormen voor televisie.

3DTV

Ubisoft's Avatar maakt tevens gebruik van 3D-technologie, maar daar is wel een 3DTV voor nodig. Volgens Brannelly is deze technologie echter niet nodig om van Avatar te kunnen genieten.

"Avatar: The Game is geen '3D game'. 3D is geen benodigdheid om van de game te kunnen genieten. Je kunt 3D zien als het '5.1 Surround Sound'-systeem voor graphics. Zonder de technologie kun je een geweldige ervaring krijgen, maar de ervaring wordt zeker nog wat ophoog getild in 3D.

Sony

Ook Sony richt haar pijlen op 3D-technologie voor thuisgebruik. Zo moeten voor 31 maart 2011 de eerste games met 3D-weergave verschijnen voor de PlayStation 3 en moeten binnen aanzienlijke tijd ook de eerste 3D-televisies op de markt verschijnen.

In bioscopen lijkt het gebruik van 3D, in combinatie met brilletjes die het effect mogelijk maken, in opmars. Het meest recente voorbeeld is Pixar's Up.