HOOFDDORP - Muziekgames staan nog maar in de kinderschoenen. Dat meldt Kai Huang, oprichter van de uitgever van Guitar Hero, Red Octane.

"We staan echt nog maar aan het begin van de muziekgames", meldt Huang in The Seattle Times over het genre waarin replica's van instrumenten op de maat van muziek worden bespeeld. Volgens hem is Red Octane constant op zoek naar nieuwe instrumenten enmuziek, zoals country, latin en klassiek.

Hoewel moederbedrijf Activision eerder aangaf dat het bedrijf verwacht dat Red Octain's DJ Hero in het begin niet veel gaat verkopen, denkt Huang dat de game die met een draaitafel geleverd wordt een klassieker wordt. "We rekenen er op dat het de nummer één van alle nieuwe intellectuele eigendommen van dit jaar wordt", zei hij. DJ Hero kwam eind oktober uit.

Natal

Verder hintte Huang dat Red Octane voor toekomstige muziekgames mogelijk gebruik gaat maken van Natal, de bewegingsgevoelige besturing voor de Xbox 360. Hij denkt er over om bewegingen die de speler maakt door de camera te laten registreren, waarna de rockster in het spel deze bewegingen nadoet. Daarnaast is hij voorstander van het personaliseren van een spel, zodat het meer lijkt dat de speler zelf op het podium staat in plaats van een avatar.

Huang kijkt daarnaast naar de optie om spelers een maandelijks bedrag telaten betalen voor Guitar Hero-games en het kopiëren van muziek op de computers van spelers naar muziekgames. Hoewel de techniek hier al lang voor bestaat, is het volgens Huang moeilijk om dit voor elkaar te krijgen wegens de rechten die op nummers rusten. "Consumentenwillen het en ik wil het ook. We gaan proberen het mogelijk te maken",aldus Huang.