HOOFDDORP - De Nederlandse gamestudio Streamline Studios is failliet. Dat meldt het Nederlands Dagblad.


De in Amsterdam gelegen studio werd samen met Playlogic en Guerrilla gezien als én van de belangrijkste ontwikkelstudio's van Nederland. Streamline Studios werkte onder meer mee aan Tom Clancy's Ghost Recon, Gears of War, Unreal Tournament 3 & 2004 en Saint's Row.

De goedkope concurrentie uit het buitenland en het sluiten van een belangrijke debiteur hebben de studio gedwongen haar deuren te sluiten. Het bedrijf zou het afgelopen halfjaar al sterk zijn ingekrompen,van ruim vijftig naar vijftien medewerkers. De overgebleven medewerkers krijgen volgende week hun ontslag toegewezen.

Werkzaamheden

Streamline Studios was een onafhankelijke ontwikkelaar die werd ingehuurd door andere ontwikkelaars. Het bedrijf hield zich vooral bezig met het tekenen van artwork, personages en omgevingen en het maken van filmpjes en speelvelden voor games. Daarnaast heeft de studio Hoopworld ontwikkeld, een game voor Xbox Live Arcade die in 2007 verscheen. Sinds vorig jaar werkte de studio ook aan multimediaprojecten met artiesten als Bløf en DJ Tiesto.