HOOFDDORP - De componist van de muziek uit Rockstar's controversiële game Bully, Shawn Lee, heeft per ongeluk Bully 2 aangekondigd in een interview met website The Gaming Liberty.

Tijdens het interview werd Lee gevraagd of hij open stond om in de toekomst voor andere spellen de muziek te componeren, nadat hij eerder al zijn diensten had verleend voor The Getaway en Bully. Hierop antwoordde Lee: "Jawel. Het ziet er naar uit dat ik binnenkort de soundtrack voor Bully 2 moet doen."

Controverse

De originele Bully kwam eind 2006 uit voor PlayStation 2 en droeg in Europa de naam Canis Canem Edit. Naar verluidt werd de titel in Europa veranderd, omdat de game veel stof deed opwaaien in de Verenigde Staten. Advocaat Jack Thompson bond de strijd aan met Rockstar, omdat de game pesten zou verheerlijken.

Zoenen

Het feit dat het ook mogelijk was om twee jongens in het spel te laten zoenen, werd vele Amerikanen teveel. Verschillende gameshops besloten de game niet in hun schappen op te nemen.

De ophef rondom de titel werd achteraf door veel mensen als overdreven gezien en de protesten hielden kort na het verschijnen van de titel op. Toen de game in 2008 opnieuw werd uitgebracht voor Xbox 360 en Wii was er helemaal geen sprake meer van enige controverse.