HOOFDDORP - John Riccitiello, de directeur van uitgever Electronic Arts, vindt dat Nintendo er meer aan moet doen om de verkoop van games voor de Wii te stimuleren. Dit zei hij eerder deze week in een gesprek met investeerders na het bekendmaken van de afgelopen kwartaalcijfers.

Tijdens het gesprek gaf Riccitiello aan dat hij gefrustreerd is door de lage verkoopaantallen die hun titels behalen op Nintendo's spelcomputer. Van alle derde partijen levert Electronic Arts in zijn ogen de beste games voor de Wii. Deze console is volgens hem dan ook zwakker dan in eerste instantie werd verwacht.

Samenwerking

De directeur van EA zou dan ook graag zien dat Nintendo meer samen gaat werken met derde partijen om de verkoop te stimuleren, zodat beide partijen succes kunnen boeken op een platform dat geplaagd wordt door dalende verkoopcijfers. Daarnaast zou Nintendo zelf meer titels uit moeten brengen voor de Wii om zo de interesse voor de spelcomputer te vergroten.

Riccitiello gaf wel aan dat derde partijen geen succes hoeven te verwachten in Azië. Daarom kunnen ze zich beter richten op de kleine veertig miljoen consumenten die zich wel in hun marktgebied bevinden.