HOOFDDORP - Xbox Live-gebruikers die nog geen achttien jaar oud zijn kunnen met de aankomende Xbox 360-update nog geen gebruik maken van de Twitter- en Facebook-functionaliteit die worden toegevoegd.

Dit maakte Microsoft's Larry Hryb bekend via zijn blog.

De nieuwe functionaliteit is in het begin niet toegankelijk voor personen onder de achttien vanwege de Family Settings op de Xbox 360. In de Family Settings moeten ouders toestemming geven om bepaalde content en functionaliteit beschikbaar te maken voor hun kinderen.

Deze bevat op dit moment nog geen mogelijkheid om toestemming te geven voor het gebruik van Facebook en Twitter, dus heeft Microsoft besloten de applicaties voor iedereen onder de achttien te versleutelen.

Update

Hryb deelde mee dat het ontwikkelteam druk bezig is met een kleine update die het mogelijk maakt voor ouders om te kiezen of Twitter en Facebook toegankelijk moeten zijn voor hun kinderen. Verwacht wordt dat deze patch enkele weken na de grote update beschikbaar moet komen.

De nieuwe functionaliteiten worden middels een update ergens in november beschikbaar gemaakt. Met die update wordt ook het Zune Video-kanaal aan het Xbox 360-menu toegevoegd. Dit is een online videotheek waarmee gebruikers voor een geldbedrag een film kunnen kijken.