HOOFDDORP - Volgens uitgever Activision moet volgend jaar een nieuw deel in de Call of Duty-reeks verschijnen. Dit deelde het bedrijf mee tijdens een vraaggesprek over hun afgelopen kwartaalcijfers.

Naar verwachting zal Treyarch het zevende deel uit de serie ontwikkelen, maar dit is niet officieel bevestigd. Deze studio was ook verantwoordelijk voor Call of Duty 3 en Call of Duty: World at War. Infinity Ward, de oorspronkelijke studio achter de Call of Duty-serie en ontwikkelaar van het morgen uit te komen Call of Duty: Modern Warfare 2 heeft eerder aangegeven niet te weten wat zijn volgende project is.

Treyarch heeft alleen nog Call of Duty-games gemaakt die zich afspelen in een WO II-setting, maar geruchten eerder dit jaar wijzen erop dat deel 7 zich situeert rondom de Vietnam-oorlog.

Drum Hero

Naast een nieuwe Call of Duty moet volgend jaar ook een nieuwe Guitar Hero in de winkels verschijnen. Of deze titel los staat van het Drum Hero-patent dat Activision eind oktober indiende, is niet bekend.

Activision gaf daarnaast aan dat in 2010 een nieuwe Spider-Man-game verwacht kan worden. Deze titel werd met de bekendmaking van de cijfers over het tweede kwartaal ook al genoemd. Over de nieuwe James Bond-game en een spel rond Shrek 4 die toen ook werden aangekondigd, zijn geen verdere mededelingen gedaan.