HOOFDDORP - De bedenker van de Gran Turismo-reeks, Kazunori Yamauchi, heeft beloofd dat het zesde deel uit de raceserie minder lang op zich zal laten wachten dan Gran Turismo 5. Dit deed hij in een interview met het Amerikaanse blad Autoweek tijdens de autobeurs SEMA in Las Vegas.

Yamauchi zegt in het interview dat hij de tijd die tussen Gran Turismo 4 en 5 zit eigenlijk best mee vindt vallen. "Om Gran Turismo 5 te maken, hebben we de broncode van GT4 weggegooid en zijn helemaal opnieuw begonnen. Er zijn vijf jaren voorbijgegaan sinds GT4 [verscheen], en dat is dat is dezelfde tijd die nodig was om de eerste GT4 te ontwikkelen. Om een spel van de grond af op te bouwen is dat de tijd die nodig is om het goed te doen", aldus Yamauchi.

De ontwikkeling van Gran Turismo 5 moet volgens Yamauchi vergeleken worden met de ontwikkeling van een nieuw besturingssysteem. Gran Turismo 6 is dan een nieuwe applicatie die op dat systeem gaat draaien.

Verschijningsdatum

Hoewel wel bekend is dat Gran Turismo 5 in maart 2010 in Japan verschijnt, is er nog steeds geen indicatie gegeven voor een Europese verschijningsdatum. Yamauchi legt in het interview de schuld hiervan bij de marketingafdeling van Sony. "Het is mijn taak om het spel te produceren, niet om het te verkopen."