HOOFDDORP - Dierenrechtenorganisatie PETA roept consumenten op om het circusspel Ringling Brothers en Barnum & Bailey Circus voor de Wii en DS te boycotten. Daarnaast wil de organisatie uitgever Take Two ervan overtuigen de banden met het circus te verbreken.

Volgens PETA maakt het Ringling Brothers en Barnum & Bailey Circus zich schuldig aan dierenmishandeling in en rond hun shows. De organisatie heeft hier beelden van waarop te zien is hoe de olifanten in het circus mishandeld worden door hun verzorgers.

Berichten

PETA zegt hun bevindingen aan Take Two openbaar gemaakt te hebben, maar dat dit de uitgever er niet van heeft weerhouden het spel in de winkels te gaan leggen. Daarom worden bezoekers van de site van PETA gevraagd een bericht te sturen naar de baas van Take Two, Ben Feder, om hem te laten weten dat men liever geen circus-spel speelt waarin dieren worden mishandeld voor 'vermaak'.

Ringling Brothers en Barnum & Bailey Circus moet vanaf 10 november in de Amerikaanse winkels verschijnen. Een eventuele Europese uitgavedatum is nog niet bekendgemaakt.