HOOFDDORP - Microsoft is in de Verenigde Staten op kleine schaal van start gegaan met het Xbox Live Rewards-programma, waarbij trouwe gebruikers van Xbox Live beloond worden met Microsoft-punten.

Zowel betalende Xbox Live leden als leden met een gratis abonnement komen in aanmerking voor een uitnodiging voor het programma, waarmee de consument Microsoft-punten verdient voor onder andere het verlengen van een Xbox Live-abonnement, lid worden van Netflix, het kopen van spullen via Xbox Live Marketplace en meedoen aan een onderzoek.

Groepen

Het programma is momenteel opgedeeld in drie verschillende groepen: Gray, Green en Orange, in iedere groep worden andere beloningen uitgedeeld.

Volgens website Gaming Target is het momenteel niet mogelijk om in een andere groep terecht te komen en is het besteden van de verdiende punten momenteel aan restricties gebonden. Of dit nog gaat veranderen is niet bekendgemaakt door Microsoft.

Wanneer en of het Xbox Live Reward-programma ook voor Nederlandse Xbox Live-gebruikers beschikbaar komt, is niet bekend.