HOOFDDORP - De nieuwe Zelda-game voor de Wii gaat gebruik maken van Wii MotionPlus om spelers het gevoel te geven dat ze zelf een zwaard in handen hebben. Dat meldt Nintendo's ontwikkelaar Shigeru Miyamoto tijdens een vragensessie over de aankomende Zelda-games.

"In Zelda [Twilight Princess] richtte je al met de infraroodpointer [van de Wii-afstandsbediening]. Dit keer zullen we echter MotionPlus gebruiken voor verschillende, gebruiksvriendelijke richtsystemen die voor vermakelijke gameplay moeten gaan zorgen", zo vertelt Miyamoto, die tegenwoordig vooral de ontwikkeling van diverse games overziet. Eerder gaf hij aan dat Nintendo er nog niet uit was of MotionPlus gebruikt zou worden in de nieuwe Zelda-game.

MotionPlus

Wii MotionPlus is een accessoire dat eerder dit jaar uitkwam en aan de Wii-afstandsbediening moet worden gekoppeld. Daardoor krijgen spelers bij games die gebruik maken van deze technologie veel meer precisie tijdens het spelen. Eén van de games op de Wii die hier gebruik van maakt is Wii Sports Resort.

Spirit Tracks

Miyamoto laat zich ook uit over The Legend of Zelda: Spirit Tracks, die op 11 december moet verschijnen voor de Nintendo DS. "Het wordt een zeer uitdagende game. Veel Japanse consumenten maakten via Phantom Hourglass voor het eerst kennis met de Zelda-serie en Spirit Tracks zou voor hen wel eens erg moeilijk kunnen zijn. Maar ik wil ze laten zien wat een echte Zelda-game inhoudt. Het wordt een heel unieke titel."