HOOFDDORP - Volgens de regisseur van de game Army of Two: The 40th Day, Alex Hutchinson, zijn de huidige spellen slecht in het vertellen van een traditioneel verhaal.

Deze uitspraak deed Hutchinson in een interview met website GamePro. Het probleem ligt volgens Hutchinson bij het feit dat spelers vaak de leidende rol hebben in een spel, terwijl de aandacht vrij gemakkelijk wordt afgeleid van het verhaal dat verteld wordt.

"We moeten ons realiseren dat we traditionele verhalen erg slecht vertellen. Er zijn maar weinig verhalen uit games die gepubliceerd zouden worden als een kort verhaal en dat is niet omdat we slechte schrijvers hebben", aldus Hutchinson.

Hutchinson zegt dat het verhaal van een spel elke keer wordt overtroffen door hetgeen een speler meemaakt. Als voorbeeld noemt hij Call of Duty 4: Modern Warfare, waarbij de speler eerder terugdenkt aan de ervaring die ze hadden tijdens een vuurgevecht in plaats van aan het verhaal zelf.

Persoonlijk

Army of Two: The 40th Day zal volgens Hutchinson dan ook een persoonlijker verhaal bevatten dan andere games. De focus van de hoofdpersonen ligt op het redden van elkaar, en niet op het redden van de rest van de wereld. De mogelijkheden hiertoe zijn er wel, maar deze zijn optioneel voor de speler waardoor ze hun eigen verhaal kunnen maken.

Hutchinson: "We maken de verhalen van andere mensen mogelijk, en dat voelt zo krachtig en fris dat als we het goed doen de mogelijkheden eindeloos zijn."