De afgelopen weken doken er steeds meer geruchten op over een mogelijke track editor in Gran Turismo 5. Dit weekend kwam ontwikkelaar Polyphony Digital met de bevestiging van deze functie voor hun racegame.

De track editor voor Gran Turismo 5 werd bevestigd tijdens de DigiExpo in Finland.

“Ja het zal een track editor krijgen. Het zal dus mogelijk worden om een parcours vanuit het niets op te bouwen of de tracks aan te passen die reeds in Gran Turismo 5 zitten”, aldus de officiële verklaring van Polyphony Digital.

Over verdere functies binnen deze track editor wil de studio op dit moment nog niets bekend maken. Ook voor een exacte releasedatum moeten gamers nog wat langer geduld hebben. “Daar kunnen we op dit moment nog niets over zeggen. Je zal dus gewoon moeten afwachten”, aldus de ontwikkelaar.

Ieder moment

Kazunori Yamauchi, de baas van ontwikkelaar Polyphony Digital, liet onlangs echter nog weten dat ze Gran Turismo 5 op ieder gewenst moment zouden kunnen uitbrengen. Hij wijt het echter aan zijn eigen perfectionisme dat de game nu nog steeds niet in de winkels ligt.

“We zouden het kunnen lanceren wanneer we maar willen, echt. Maar ik wil gewoon die klassieke GT-stijl creëren, dat ‘hadden we nou echt zo ver moeten gaan’ gevoel. Ik wil verder gaan dan de verwachtingen van de gamer”, aldus de baas van Polyphony Digital enkele weken geleden.

Japanse gamers hebben overigens al iets meer zicht op een release van Gran Turismo 5, daar zal deze exclusieve PlayStation 3-game namelijk in maart verschijnen. Voor Europa is er echter nog niks bekend. Fans van de serie kunnen inmiddels al wel bezig met Gran Turismo PSP op de handheld van Sony.