HAARLEM - Het vervolg op de horror-shooter Dead Space is nog steeds niet officieel aangekondigd, maar persbureau Reuters denkt dat Dead Space 2 volgend jaar zal verschijnen.

Ter gelegenheid van Halloween bespreekt Reuters in een uitgebreid artikel het succes van horrorgames.

Kennelijk beschikt Reuters over nieuwe informatie, want volgens het stuk wil uitgever Electronic Arts ergens volgend jaar het vervolg op Dead Space uitbrengen.

Eind september werd al gehint naar de voortvarende productie van Dead Space 2 in vacatures van de ontwikkelaar van de game.

Franchise

Dat er een vervolg komt is sowieso niet verrassend. Vorig jaar liet Electronic Arts weten door te willen gaan met de horror-serie.

De uitgever zou met nieuwe games een franchise willen maken rond Dead Space, wat onlangs al deels gerealiseerd werd met Dead Space Extraction voor de Wii. Afgelopen zomer werd bovendien bekend dat er aan meerdere Dead Space-games wordt gewerkt.

Resident Evil

Reuters behandelt verder vooral de populariteit van het horror-genre. Zo zou Resident Evil 5, dat afgelopen maart verscheen, een van de meest succesvolle games zijn binnen het genre.

Wedbush Morgan-analist Michael Pachter weet te vertellen dat horror-games zeer goed verkopen en ook hij ziet Resident Evil als een belangrijke franchise.

"Games als Capcoms Devil May Cry en Atari’s Alone in the Dark waren groot en er zijn enkele nieuwere games, zoals Electronic Arts Dead Space en Dante’s Inferno die het redelijk (zullen) doen, maar tot op heden is de Resident Evil-serie goed voor precies de helft van alle verkoopcijfers", stelt Pachter.