Uitgever SEGA maakt vandaag bekend dat Bayonetta op 8 januari in Europa zal verschijnen. De game ligt vanaf die dag voor zowel de Xbox 360 als voor de PlayStation 3 in de winkels.

Aanvankelijk zou deze hack ’n slash-game van ontwikkelaar Platinum Games al in oktober naar Europa komen maar de titel werd afgelopen zomer uitgesteld tot januari 2010.

“Naar aanleiding van een marktanalyse hebben we besloten dat januari 2010 de optimale releaseperiode is”, aldus SEGA.

De game is dus voor zowel de Xbox 360 als de PlayStation 3 in ontwikkeling, en enkele PS3-gamers lieten onlangs weten dat ze er niet helemaal gerust op zijn dat beide versies van dezelfde kwaliteit zullen worden.

Dit omdat Platinum Games niets te maken heeft gehad met de overzetting van de game naar de PlayStation 3.

“Met Bayonetta hebben we als eerste de Xbox 360-versie ontwikkeld, en vervolgens alle data en assets aan SEGA gegeven zodat zij het hele proces van de overzetting naar de PS3 konden oppakken”, zei Tatsuya Minami van Platinum Games onlangs. “We hebben ze wel advies gegeven over het poorten en hebben een oogje in het zijl gehouden.”

Verschil

De game is sinds gisteren verkrijgbaar in Japan en hier wijzen de eerste reviews echter uit dat er weldegelijk een verschil is tussen beide versies. Zo laat het gerenommeerde tijdschrift Famitsu bijvoorbeeld weten dat de Xbox 360-game de hoogst mogelijke score van 40 punten krijgt, tegenover 38 punten voor de PS3-variant.

Of er ook een onderscheid te ontdekken is in de westerse Bayonetta zullen we echter pas op 8 januari te weten komen.