In de handleiding die bij de vandaag verschenen Episodes from Liberty City-bundel wordt geleverd hint Rockstar naar nieuwe GTA-content. Of het hier om meer downloadbare content voor GTA IV gaat of misschien zelfs het vijfde deel uit de serie wordt niet duidelijk.

Vandaag is The Ballad of Gay Tony verschenen voor Grand Theft Auto IV en deze vormt samen met het eerder verschenen The Lost and Damned de nieuwe bundel Episodes from Liberty City.

Op een van de pagina’s in het boekje dat hierbij wordt geleverd is een flyer te zien met de tekst ‘Liberty City, It’s Over!’

Daaronder staat te lezen ‘Next Stop’ maar de plek waar deze ‘volgende halte’ vermeld had moeten staan is op tactische wijze niet zichtbaar. In plaats daarvan zijn enkel wat kleurpatronen te zien.

Onderaan de advertentie staat tot slot nog het logo vermeld van ‘Theatre Seagull’ waarbij staat dat deze vanaf maart open zal gaan voor het publiek.

Wat Rockstar exact met deze advertentie wil zeggen is dus niet duidelijk maar wel kan er vanuit worden gegaan dat hier gehint wordt naar nieuwe GTA-content en misschien zelfs Grand Theft Auto V. In de aanloop naar maart verwachten we hier echter meer over te horen.

Luis Lopez

GTA-fans kunnen sinds vandaag aan de slag met The Ballad of Gay Tony, de tweede grote DLC voor Grand Theft Auto IV. Net als in The Lost and Damned zal je hier als speler in de huid kruipen van een nieuw personage.

Luis Lopez is hierbij het verse hoofdpersonage en hij werkt voor Tony 'Gay Tony' Prince.

De speler moet in deze uitbreiding omgaan met de concurrerende loyaliteit van familie en vrienden en de onzekerheid over wie echt is en wie niet.

Deze episode focust zich voornamelijk op het luxe nachtleven en volgens Rockstar maakt dit weer geheel nieuwe gameplay mogelijk. The Ballad of Gay Tony is nu voor 1600 Microsoft Points exclusief te downloaden via Xbox Live Marketplace.