Stemacteur Nolan North heeft laten weten dat Hollywood ster Hugh Jackman in de running is voor de rol van Nathan Drake in de aankomende verfilming van Uncharted. Echter kijkt North wel met enige jaloezie naar de waarschijnlijke rolverdeling bij deze film.

“Ik zou dolgraag die film willen doen, en uiteraard zou ik dan als Nathan Drake willen spelen”, vertelt de stemacteur over zijn ambities.

“Maar ik heb al veel met film en televisie gewerkt en ik begrijp de realiteit ook best.” Wie hij naast zichzelf geknipt vindt voor de hoofdrol in deze film is Wolverine-acteur Hugh Jackman.

“Jackman is degene die ik graag zou zien. Ik denk dat de producers ook graag Jackman willen hebben omdat hij dat ruige mannelijke heeft aan de buitenkant, maar ook van binnen veel heeft lopen. Veel emoties en gevoeligheid dus onder dat stoere uiterlijk. Daarnaast heeft hij ook nog een geweldige timing voor humor”, vertelt North.

Fenomenaal

“Hij is echt een fenomenaal acteur en ik hoop echt dat ik een rolletje in de film krijg zodat ik met Hugh kan werken”, aldus de stem van Nathan Drake. Hugh Jackman heeft zelf nog niet gereageerd op de mogelijke hoofdrol in de verfilming van Uncharted: Drake’s Fortune.

De bioscoop-versie van de populaire PlayStation 3-franchise wordt verzorgd door Columbia Studios. Avi Arad, Ari Arad, Charles Roven en Alex Gartner zijn hierbij als producers aangetrokken.

Het script voor de film ligt in handen van schrijver Kyle Ward, een scenarioschrijver die ook betrokken is bij de verfilming van Kane & Lynch en Hitman 2.