De geruchten over een nieuwe Nintendo DSi doken eerder deze week al op, maar Nintendo komt vandaag dan ook met de officiële aankondiging van deze handheld met grotere schermen. De DSi XL zal in het eerste kwartaal van 2010 naar Europa komen.

Deze DSi XL beschikt over twee beeldschermen van 4,2 inch groot en zal geleverd worden met zowel een lange als een korte stylus. De handheld lijkt verder over dezelfde hardwarespecificaties te gaan beschikken als de Nintendo DSi welke eerder dit jaar in Europa verscheen.

De DSi LL, zoals hij in het thuisland genoemd wordt, zal vanaf 21 november in Japan verkrijgbaar zijn en wordt daar geleverd in de kleuren ‘donker bruin’, ‘wijn rood’ en ‘natuurlijk wit’.

De nieuwe DSi zal omgerekend voor ongeveer 150 euro in de winkelschappen liggen en verschijnt in Japan slechts een jaar na de release van de DSi. De Europese prijs zal volgens Nintendo hoger liggen dan die van de huidige DSi.

Gratis games

In Japan zal de nieuwe handheld voorzien zijn van twee voorgeïnstalleerde Brain Training-games en een woordenboek op het interne geheugen. Wanneer de DSi XL precies in Europa verschijnt is nog niet bekend, maar volgens Nintendo zal de release ergens in het eerste kwartaal van 2010 gaan plaatsvinden.

De grootste vernieuwing aan deze nieuwe DSi is dus de komst van de twee beeldschermen van 4,2 inch, in tegenstelling tot de 3 inch schermen van de klassieke DS en de 3,25 inch van de Nintendo DSi.

Daarnaast zal de nieuwe handheld uiteraard ook over de twee camera’s beschikken, is er een online shop beschikbaar waar games gedownload kunnen worden en ondersteunt het apparaat extern geheugen.

113 miljoen

Nintendo weet vandaag ook te melden dat ze wereldwijd inmiddels ruim 113 miljoen DS-consoles hebben verkocht waarvan 11,7 miljoen in de zes maanden voorafgaande aan oktober. Daarnaast zijn er 638 miljoen DS-games verkocht.

Ook de verkoopcijfers van de Wii werden bekend gemaakt en van deze console blijken er in totaal nu 56,14 miljoen stuks verkocht te zijn.

Nintendo had vandaag echter niet alleen maar positief nieuws te melden want het Japanse bedrijf maakte ook bekend dat de opbrengsten in het afgelopen half jaar met 35 procent zijn gedaald en dat de winst met maar liefst 59 procent is teruggelopen.