Game designer Hideo Kojima zegt aangenaam verrast te zijn door het aantal gamers dat positief heeft gereageerd op zijn uitspraken van twee weken geleden. Toen liet hij namelijk weten een nieuwe Zone of the Enders-game te willen maken.

Via het weblog van Kojima Productions laat Kojima weten dat de reacties op zijn eerdere post groter zijn dan hij had verwacht. “Het aantal reacties loopt over de honderd, en het aantal bezoekers staat op het niveau zoals dat was ten tijde van de Tokyo Game Show”, zegt hij.

“Het verhaal werd opgepikt door het internet en de pers en wist zich snel over de hele wereld te verspreiden.” Volgens Hideo Kojima is de prijs van Zone of the Enders: The 2nd Runner in sommige Japanse winkels zelfs omhoog gegaan na zijn uitspraken over een toekomstig derde deel uit deze serie.

Interne steun

De grootste verrassing is voor Kojima echter wel de interne steun die hij krijgt voor een nieuwe game. “Als ik voormalige medewerkers van ZoE 2 tegen kom in de lift of rond het gebouw in Tokyo Midtown, wordt me vaak gezegd: ‘Ik lees je blog. Is het waar?’ en ‘Wanneer gaan we het maken?’ en ‘Laat me er alsjeblieft aan meewerken’”, aldus Kojima.

Precies twee weken geleden liet Kojima weten dat er in de toekomst zeker een nieuwe Zone of the Enders-game gemaakt zou gaan worden. “We hebben er altijd al een voor de next gen-consoles willen ontwikkelen. Maar uiteraard hebben we bij Kojima Productions een hele waslijst aan dingen die we graag uit willen brengen”, zei hij toen.

Opvallend stil

Zone of the Enders zag in 2001 het levenslicht toen de eerste game uit de serie naar de PlayStation 2 kwam. Een vervolg op deze succesvolle 'mech combat'-game kon niet lang uitblijven en in 2003 leverde Kojima dan ook Zone of the Enders: The 2nd Runner af. Tussen deze beide PS2-games verscheen er ook nog een GBA-titel in de vorm van Zone of the Enders: Fist of Mars. Sinds 2003 bleef het echter opvallend stil rond de serie.