Ontwikkelaar BioWare laat weten dat ze de community van Dragon Age: Origins een sociaal netwerk willen gaan bieden. Door dit BioWare Social Network zullen individuele spelers met elkaar in contact komen te staan.

“Een sociale ervaring die kenmerkend is voor multiplayer-games is gewoon erg belangrijk tegenwoordig, vooral bij dergelijke singleplayer games”, zegt online producer Fernando Melo.

Hij laat weten dat alle drie de versies van Dragon Age: Origins met elkaar in verbinding zullen staan via dit BioWare Social Network.

Via dit netwerk kunnen spelers van elkaar zien welke items ze hebben en met welke objecten iemand pronkt. Verder worden er volgens Melo statistieken bijgehouden over onder meer de meeste schade die is aangebracht en de sterkste vijand die is verslagen.

Beta-fase

Het systeem zit momenteel nog in de beta-fase en het meeste werk zal ook pas na de release van de game worden uitgevoerd.

Zo denkt de online producer dat er in de toekomst nog functies worden toegevoegd die bijvoorbeeld kunnen bijhouden waar iemand in het verhaal zit, of die laten zien welke keuzes de gamer heeft gemaakt.

“We proberen van die zaken te creëren die het gesprek van de dag worden zonder dat er teveel wordt prijsgegeven”, zegt hij.

Screenshots

Pc-gamers van Dragon Age: Origins zullen ook screenshots kunnen plaatsen en deze kunnen delen met vrienden op het netwerk. Verder zullen er volgens Melo geen grote verschillen zijn tussen de Xbox 360, de PlayStation 3 en de pc-versie van de game.

Voor BioWare maakt de introductie van het BioWare Social Network deel uit van een strijd tegen piraterij. Op deze manier willen ze er namelijk voor zorgen dat gamers de originele game gaan kopen.

Een ander onderdeel van deze strategie is de actieve ondersteuning van de game met downloadbare content.

Twee jaar

Zo liet de studio onlangs weten dat ze voor de komende twee jaar DLC in de planning hebben staan.

“Hierbij gaat het om werkelijk alles. Van zeer kleine dingen als item packs tot grotere quests die wel één of twee uur toevoegen, maar ook volledige expansion packs liggen in de planning. Het is dus echt een zeer brede langetermijnplanning voor deze game”, aldus BioWare eerder deze maand.

Dragon Age: Origins zal vanaf 6 november verkrijgbaar zijn voor de Xbox 360 en de pc. De PlayStation 3-versie zal vanaf 19 november pas in de winkelschappen liggen.