Robert Bowling, community manager bij ontwikkelaar Infinity Ward, heeft vandaag bevestigd dat Call of Duty: Modern Warfare 2 zal beschikken over een third person-modus. Dit nadat er gisteren her en der geruchten opdoken over dit derde persoonsaanzicht.

“Third Person is de naam van een nieuwe modus in de multiplayer”, vertelt Bowling tegenover de website Kotaku. “Het is dus mogelijk om je favoriete playlist of gamemodus - zoals bijvoorbeeld Deathmath - gewoon standaard te spelen, of in de Hardcore-modus met een gelimiteerde HUD en extra kogelschade, of in de nieuwe Third Person-modus. Dit betekent dat iedereen in de game vanuit dit derde persoonsaanzicht speelt.”

Bowling benadrukt hiernaast nog even dat het voor spelers niet mogelijk zal zijn om tussen beide aanzichten te wisselen tijdens een third person multiplayer-game. “Je speelt dan ook altijd in third person”, zegt hij. “Je kunt het aanzicht trouwens ook niet veranderen in een standaard game. Mensen die in third person spelen kunnen dus niet samen in een game komen met mensen die in first person spelen. Het zijn geheel verschillende game modi.”

Franse gamer

Gisteren doken er beelden op van een franse gamer die meende dat hij de hand had gelegd op een PlayStation 3 exemplaar van Modern Warfare 2. Hieruit zou blijken dat de game over een third person-modus zou beschikken maar Infinity Ward wilde hier toen nog geen duidelijkheid over geven. Vandaag wordt dus bekend dat spelers in de multiplayer van deze game inderdaad de keuze krijgen hoe ze deze willen spelen.

Call of Duty: Modern Warfare 2 zal over precies twee weken in de winkels liggen voor de PlayStation 3, de Xbox 360 en de pc. Daarnaast verschijnt er die dag ook nog een Wii-versie van de eerste Modern Warfare in de vorm van Call of Duty: Modern Warfare: Reflex en komt Modern Warfare: Mobilised naar de DS.

Succesvol

Dat dit nieuwste deel binnen de Call of Duty-franchise succesvol gaat worden staat volgens analist Michael Pachter overigens buiten kijf. Pachter laat vandaag namelijk weten dat Modern Warfare 2 in zijn ogen alleen al in 2009 wel eens 14 miljoen stuks zou kunnen gaan verkopen.

“Vorig jaar verkochten ze ongeveer 8 miljoen in het Kerst kwartaal. Ik denk dat de meeste mensen er van uitgaan dat deze 10 tot 12 zal gaan doen. Het hangt alleen volledig van de marketing af. Als ze de radiostations overnemen en we reclame zien tijdens iedere basketbalwedstrijd, voetbalwedstrijd en miss verkiezing… Dan misschien wel 14 miljoen”, aldus Pachter.