Hoewel Bethesda de game nog niet officieel heeft aangekondigd lijkt er toch een vervolg in de maak te zijn op The Elder Scrolls IV: Oblivion. De schrijver van het boek The Infernal City: An Elder Scrolls Novel laat op subtiele wijze namelijk iets over de game los.

In een samenvatting van het boek dat door een Amerikaanse webwinkel werd gebruikt stond namelijk vermeld dat het boek van Greg Keyes zich “vijf jaar na de Oblivion crisis afspeelt, wat het verhaal van The Elder Scrolls IV: Oblivion en de uitbreiding Shivering Isles omvat.

Het zal gedeeltelijk de brug slaan naar de volgende game welke zich 200 jaar na de Oblivion crisis zal afspelen.”

Bethesda heeft echter nog geen officiële aankondiging van de game gedaan. Opvallend is wel dat de webwinkel de vermelding van de nieuwe game heeft verwijderd nadat enkele Amerikaanse websites lucht kregen van de vermeende aankondiging.

Dat Bethesda bezig is met een vijfde game binnen de serie zal gezien het succes van het vorige deel overigens niet geheel een verrassing zijn.

Goed ontvangen

The Elder Scrolls IV: Oblivion had namelijk in het eerste jaar al meer dan 3 miljoen stuks verkocht en ook door de pers werd de game zeer goed ontvangen.

Afgelopen zomer liet Todd Howard van Bethesda echter nog wel weten dat gamers wat hem betreft niet snel een nieuwe Elder Scrolls-game hoeven te verwachten.

“We werken op dit moment aan onze volgende grote game maar hier praten we nog even niet over”, zei Howard enkele maanden geleden.

En hoewel dit dus geen nieuwe Elder Scrolls-game is liet hij wel weten dat de uitgever en ontwikkelaar nog steeds oren heeft naar een MMO-game binnen deze franchise. “Er is altijd een kans”, aldus Howard.