Nadat vrijwel iedereen het afgelopen weekend al een mening heeft gevormd rond de winst van de Nobelprijs voor de Vrede door Barack Obama, laat ook de Japanse gamemaker Hideo Kojima nu op geheel eigen wijze zijn licht over de zaak schijnen.

“President Obama, die een wereld zonder nucleaire wapens bepleitte in Praag, heeft de Nobelprijs voor de Vrede gewonnen”, schrijft Kojima op zijn website. “Is het tijdperk dan eindelijk aan het veranderen? Het begin van een echt Peace Walker-plan? Ik hoop dat het werkelijkheid wordt. ‘Vrede zal niet naar je toe lopen, je moet elkaar tegemoet komen. Vanuit de sportschool.’”

Hoewel er weinig uit de verwarrende uitspraak van Kojima valt op te maken wijst hij hiermee wel duidelijk naar zijn aankomende PSP-game Metal Gear Solid: Peace Walker. Deze nieuwe game speelt zich af in de jaren zeventig van de vorige eeuw en heeft Naked Snake, ofwel Big Boss, in de hoofdrol.

Raiden

Een exacte releasedatum heeft Konami nog niet voor de game gegeven maar deze moet ergens in 2010 naar de handheld van Sony komen. Naast Metal Gear Solid: Peace Walker werkt Kojima ook nog aan Metal Gear Solid: Rising. Hierin wordt de hoofdrol vertolkt door Raiden en deze game zal verschijnen voor de Xbox 360, PlayStation 3 en pc.