Crytek UK werkt op dit moment aan een nieuwe game, waarvan ze hopen dat deze uit zal groeien tot een belangrijke serie. Het moet een originele shooter worden die zich focust op een multiplayer en een singleplayer van hoge kwaliteit.

“We zijn op dit moment bezig met het concept van een originele nieuwe game. We hopen dat dit een bepalende gameserie zal worden voor de Britse studio”, zegt manager Karl Hilton. “Hoewel – in de realiteit – wat onze mensen vooral drijft is de mogelijkheid om ook eens een enkele originele first-person shooter game te maken, waarmee we ons kunnen focussen op zowel de multiplayer als de singleplayer ervaring. We hebben een sterke geschiedenis van creativiteit hier, en we willen dat voortzetten met Crytek en de CryENGINE 3.”

Personeel

Aan het begin van dit jaar kocht Crytek de studio Free Radical Design, bekend van de TimeSplitters-franchise. Veel van het personeel zit nu in de studio van Crytek UK en sommigen hebben naast de shooter TimeSplitters ook meegewerkt aan de Nintendo 64-klassieker GoldenEye.

Het team van Crytek is nu bezig met de ontwikkeling van Crysis 2 voor de pc, PlayStation 3 en Xbox 360. Deze zal in 2010 uitkomen.