Onlangs heeft Microsoft de prijs van de Xbox 360 Elite met 50 euro omlaag gebracht, maar volgens analist Michael Pachter heeft het bedrijf nog één belangrijke joker in handen om de toenemende populariteit van de PlayStation 3 te stoppen.

“De troef die Microsoft nog bezit is 50 dollar bovenop de eigenlijke prijs”, vertelt Pachter tijdens een interview. “En deze kunnen ze eraf trekken wanneer ze maar willen. We hebben allemaal hun tijdelijke actie kunnen zien en dit deden ze puur om te kijken hoe de markt hierop zou reageren.”

“Het was een promotie van twee weken, tussen 22 september en 5 oktober, en toen was het klaar. Ze wilde zien wat 50 dollar extra korting zou doen voordat ze dit wereldwijd zouden gaan doorvoeren. Ze maakte het gamers echter niet makkelijk want je moest een stuk uit de doos knippen en een code op hun website invoeren. Maar ze hebben het getest.”

Veel speling

Volgens Michael Pachter begint Microsoft binnenkort ook met de losse verkoop van 250Gb modellen van de Xbox 360, waardoor ze de prijs van het 120Gb model met 50 dollar kunnen verlagen wanneer ze maar willen. “Of dit nou januari of februari is, het gaat gebeuren. Als ik een gamer was dan wist ik dus wel waar ik op zou letten. Microsoft heeft nog veel speling in de prijs.”

De prijsverlaging van de Xbox 360 Elite volgde op Sony’s aankondiging van de goedkopere PS3 Slim in augustus. Niet lang daarna bevestigde ook Nintendo de aanhoudende geruchten van een goedkopere Wii, welke sinds begin deze maand van een nieuw prijskaartje is voorzien.