Actrice Eliza Dushku verzorgde de stem van hoofdpersonage Rubi in de game WET, maar laat vandaag in een interview met MTV News weten dat ze graag meer met het personage wil doen. Zo denkt ze onder meer aan een verfilming van WET.

“Deze videogame WET heb ik net afgerond. Rubi heeft een soort ‘working class’ Lara Croft stijl van handelen, en ze is enorm stoer”, vertelt Dushku over het hoofdpersonage. “Ze reist de hele wereld rond. Zo is ze de ene keer bijvoorbeeld in Hong Kong en dan weer in Engeland. Ze is namelijk een huurmoordenaar en ze gebruikt twee guns en een samurai zwaard. Ze is dus vrij verraderlijk.”

Actiefilm

“Dus dat is iets dat wel eens zou kunnen worden omgevormd tot een volledige actiefilm”, zegt een enthousiaste actrice over haar wens om WET naar het witte doek te brengen. De game verscheen vorige maand voor de Xbox 360 en de PlayStation 3, en zet van zichzelf al een aardig filmische ervaring neer.

Zo ademt alles in de game bijvoorbeeld een sterk jaren ’70 gevoel uit en is de actie volledig over de top als in een Quentin Tarantino film. Of ook uitgever Bethesda oren heeft naar een eventuele overstap naar het witte doek is nog onduidelijk.