AMSTERDAM - Vandaag maakt Frank O’Connor, creative director bij 343 Industries, bekend waar Microsoft met de Halo-franchise naartoe wil werken. Zo blijkt dat Microsoft een plan heeft klaarliggen dat doorloopt tot en met 2015.

“Uiteindelijk zal duidelijk worden dat er een groots plan is waarmee de verschillende verhalen worden samengebracht, en zal blijken dat ook de comics en de boeken nauw met elkaar verbonden zijn”, vertelt O’Connor.

Ook wist hij het een en ander te vertellen over Halo: Reach, de aankomende Halo-game van Bungie welke volgend jaar rond deze tijd zal verschijnen.

“Het is chronologisch gezien een prequel op Halo 1. Maar het is niet een prequel op de manier zoals de Star Wars prequels dat waren voor de originele films. Het zal hier om gebeurtenissen op en rond de planeet Reach draaien”, aldus de creative director.

Mysteries

Veel duidelijkheid over de rol van Master Chief wilde hij echter nog niet geven. Dit omdat het een van de mysteries is die 343 Industries rond de game wil bewaren.

Over eventuele Halo-games die daarna verschijnen is O’Connor zwijgzaam, maar wel zegt hij dat er een grote rol is weggelegd voor zaken als comics en boeken. Zo verschijnt er naast de verhalenbundel Halo: Evolutions ook nog een trilogie van schrijver Greg Bear, waarvan het eerste deel begin 2010 in de boekwinkel moet liggen.

Forerunner

“Deze verhalen zullen zich afspelen in het Forerunner gedeelte van de Halo geschiedenis. Waarin het dus letterlijk zal draaien om een prehistorische beschaving die zich door de hele ruimte heeft verspreid en verantwoordelijk is voor alle mysterieuze artifacts in het Halo universum”, vertelt O’Connor.

Ook zegt hij dat er nieuwe Halo comics zullen verschijnen en dat gamers in 2010 het Halo Waypoint kunnen verwachten op Xbox Live. Hierin zullen alle Halo gerelateerde zaken zoals video’s, audio fragmenten, podcasts en screenshots overzichtelijk voor de speler worden bijgehouden.

Film

Tot slot bevestigt hij nogmaals dat de plannen voor een Halo film van regisseur Peter Jackson momenteel inderdaad op de lange baan zijn geschoven, maar dat deze nog zeker tot de mogelijkheden behoort in de toekomst.