AMSTERDAM - Door de enorme populariteit van de MMO Aion moest uitgever en ontwikkelaar NCsoft vrijwel direct na de release al extra servers aanschaffen. Executive producer Lance Stites laat nu echter weten dat hiermee het probleem van de lange wachtrijen nog niet is opgelost.

“We hebben te maken met een enorme drukte in de game. En zoals je wel kunt verwachten heeft dit ook consequenties in de vorm van wachttijden”, vertelt Stites.

“Dit is verreweg onze grootste uitdaging tot nu toe en dit heeft geleid tot grote frustraties bij spelers die een server binnen willen komen.”

“We zien momenten waarop meer dan zestig procent van onze spelers op hetzelfde moment aan het spelen is. Dit is echt een enorm aantal voor MMO’s. Verder is het ook een opvallend gegeven dat spelers erg lang in de game blijven zitten. Ik denk dat het wel aangeeft hoe leuk de game is”, aldus de executive producer.

Drukste servers

Enkele dagen na de release kwam NCsoft dus al met extra servers voor de drukte maar hier bleken de wachtrijen niet direct mee te verdwijnen. Dit omdat spelers blijkbaar altijd kiezen voor de drukst bevolkte servers en dan alsnog in de rij komen te staan.

Om dit op te lossen komt NCsoft volgende maand met de mogelijkheid voor spelers om hun personage over te plaatsen naar een andere server. “We zullen iedere speler een eenmalige kans geven om in een bepaalde periode van server te wisselen. Je kunt er daarnaast zeker van zijn dat het voldoen aan de grote vraag van onze gamers altijd de grootste prioriteit heeft bij ons”, aldus Stites.

Twee rassen

Aion speelt zich af in het land Atreia, een wereld die ooit werd gecreëerd door de god Aion. In de game kun je als speler tussen twee rassen kiezen, de Elyos en de Asmodian. Net zoals ook het geval is in World of Warcraft hebben beide partijen hun eigen goede en slechte punten en is er eigenlijk geen verschil tussen goed en kwaad.

Binnen deze rassen bestaan er vier klassen met elk hun eigen sub-klassen. Zo kan er gekozen worden tussen een Scout, Warrior, Mage en Priest. Deze kunnen zich naarmate de game vordert verder ontwikkelen en specialiseren.

Volgens NCsoft weet de game zich vooral op grafisch gebied te onderscheiden van andere MMO’s als World of Warcraft en Guild Wars. De game draait namelijk volledig op de Crytek-engine.