AMSTERDAM - BioWare maakt vandaag bekend dat er op de dag van release downloadbare content zal verschijnen voor Dragon Age: Origins. Deze Warden's Keep zal echter niet gratis zijn want gamers moeten hier 560 Microsoft Points voor neertellen.

Door deze extra content wordt er een nieuwe dungeon quest toegevoegd en kunnen gamers aan de slag met zes nieuwe eigenschappen, nieuwe items en een basis waar gevonden items verkocht kunnen worden aan merchants.

Ook zal er een nieuwe verhaallijn worden meegeleverd waarin het zal draaien om een fort dat ooit toebehoorde aan de Grey Wardens, de oude beschaving die de kern vormt van het verhaal in Dragon Age: Origins.

De nieuwe RPG van ontwikkelaar BioWare ligt op 6 november in de winkels voor de Xbox 360 en de pc. PlayStation 3-bezitters moeten echter nog iets langer geduld hebben want de game verschijnt later die maand pas voor de console van Sony. Pc en PS3-gamers zullen 7 dollar voor de DLC moeten betalen. Wat de prijs in Europa wordt is nog niet duidelijk.

Gratis auto’s

Gisteren werd ook bekend dat Forza Motorsport 3 op 23 oktober eveneens downloadbare content zal krijgen tijdens de release. Echter zal de nieuwe content voor deze exclusieve Xbox 360-game wel geheel gratis te downloaden zijn. Verder maakte ontwikkelaar Turn 10 vandaag de gehele lijst van 400 auto’s bekend die straks in de game zullen verschijnen. Deze is terug te vinden op de officiële website van Forza 3.

De gratis add-on voor Forza 3 kan straks eenmalig gedownload worden met behulp van een ‘token card’ die bij iedere nieuwe game wordt geleverd. Hiermee krijgen gamers de beschikking over de volgende wagens:

’65 Alfa Romeo Giulia Sprint GTA
’64 Aston Martin DB5 Vantage
’81 BMW M1
’60 Chevrolet Corvette
’69 Dodge Charger
’57 Ferrari 250 Testa Rossa
’80 Fiat 131 Abarth
’67 Lamborghini Miura P400
’71 Nissan Skyline 2000 GT-R
’65 Shelby Cobra Daytona Coupe